Choklad är typ alltid en vinnare och denna brownie är från en annan värld, speciellt i juletider.
Plus hälsobringande, nästan för bra för att vara sant.
1. BROWNIE BOTTEN
- 1,5 dl valnötter
- 1,5 dl mandlar
- 1,5 msk honung/yacon
- 0,5 dl kakaopulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk ingeförspulver (valfritt)
- 2 tsk kardemumma
- 0,5 tsk vaniljpulvernypa salt
- (lite vatten, ca 0. dl)
Kör all ingredienser i en matberedare, häll i lite vatten tills klibbig konsistens uppnådd. Pressa degen i en form eller på bakplåtspapper och ställ kallt.
2. KARAMELLFUDGE
- 4-5 mjuka dadlar
- 1 msk mandelsmör
- 1 nypa vaniljpulver
- 1/2 msk citronjuice
- 1 msk vatten
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en mjuk och bredbar konsistens, ev lägg till lite vatten. Bred på fudgen på browniebotten från ovan och ställ kallt igen.
3. CHOKADTOPPING
- 1 msk kakaosmör
- 1 msk kakaopulver
- 1-2 tsk honung/yacon
- nypa salt
Slutligen, smält kakosmöret och honungen/yacon i ett vattenbad och vispa ner kakaopulver och salt. Ringla toppingen ovanpå brownien.
Dekorera med lingon eller annat bär som passar till choklad.
Lämna ett svar