Mumsiga raw food tahini-bollar med ett choklad/nötkross överdrag och en överraskande nöt i mitten. En raw version av Ferrero Rocher.
Perfekta att lägga i en liten ask och ge bort eller njuta av själv. Inga köksmaskiner behövs då allt blandas för hand. De små godbitarna kan frysas in, men blir troligen uppätna innan möjlighet ges.
Raw Ferrero Rocher Choklad, ca 15 små bollar:
- 3 msk tahini eller valfritt nötsmör
- 1-2 tsk raw honung eller yacon sirap
- 2 tsk flytande kokosolja
- 2 msk raw kakao eller carob pulver
- nypa salt
- nypa ekologiskt vaniljpulver
Blanda alla listade ingredienser för hand, smaka av med salt. Tillsätt ev lite kaffe för mer vuxen smak.
Fyllning: hasselnötter, macadamia eller halverade lite rundade paranötter till mittdelen. Ta lite av choklad-tahini degen och platta till, lägg dit nöten och tryck ihop degen, rulla till en boll
Chokladöverdrag: raw choklad eller vanlig block choklad.
Smält chokladen i vattenbad, och doppa sedan bollarna med t ex en gaffel, lägg på ett fat för att stelna något.
Nötkross: valfria hackade nötter att rulla i, jag använde pecannötter.
Bollarna ska fortfarande vara lite kladdiga av chokladen så nötkrossen lättare fastnar. Vill man inte ha ett chokladöverdrag med nötkross kan man rulla i raw kakao eller carobpulver.
Låt
Lämna ett svar