Du har antagligen provat och gillat den traditionella Thailändska rätten Pad Thai, antingen på exotisk resa eller i thai-kiosken runt hörnet.
Jag tänkte att den skulle tweakas till att stötta din hälsa och förse oss med rätt kolhydrater, bra fetter och mycket grönsaker, så här kommer ett recept som är imponerande gott, lätt och nyttigt!
PAD THAI Sås (3-4 servings)
- 1 dl mandelsmör
- 3 Tbsp kokosolja
- 1 vitlöksklyfta pressad
- 0.3 dl citron/lime juice
- 0,5 dl nama shouy/ tamari
- 0.5 dl varmt vatten
- 1 Msk sesamolja
- 1 Msk finely finhackad ingefära
- 1 Msk alger
Mix alla ingredienser väl.
NUDLAR
Kelp nudlar, finskuren valfri kål, spriralized zucchini, och eller skalad morotsstrimlor, och lägg till smalskuren gurka.
Använd gärna de grönsaker du har hemma och kanske är i säsong. Se till att såsen täcker alla grönisar och ge dem en lätt skedmassage.
TOPPING
Hacka en handful mandlar (eller valfria nötter) och lägg på med vårlök, groddar, och ev chili för att höja temperaturen.
TIPS
För att göra en fylligare rätt med fler kalorier, servera med fullkornsris blnadat med en handful fröer, min vanliga addering är solros, pumpa och sesam.
Lämna ett svar