Att använda kålblad som tallrik/wrap är så smidigt, fräsch crunch som är perfekt att ta med matlåda. Igår blev fyllningen en krämig saffrans Quinotto med broccoli, långa gurkskivor med mynta, chutney på nektarin och skivad avokado. Lägg till alfalfa groddar och detta blir en utsökt vegansk/rawfood måltid.
Tips! Om man äter en anti-candida/diabetesvänlig kost kan man byta ut nektarinen i chutneyn till körsbärstomater eller röd paprika.
Recept Krämig Saffrans-Quinotto med Broccoli:
- Quinoa
- kokosolja
- en påse saffran
- rosa salt/ herbamare örtsalt
- broccoli buketter
Koka upp quinoa enlig anvisning, när den är klar, blanda ner 1-2 msk kokosolja, häll sedan på lite varmt vatten så det blir krämigt. Blanda ner saffranet, smaka av med salt. När quinotton är smaksatt, blanda ner små broccoli buketter, och låt stå under ett lock så dom ångar till sig.
Recept Nektarin/Persiko Chutney:
- nektarin eller persika
- olivolja
- fint hackad vår- eller purjolök
- salt
- äppelcidervinäger
- pressad citron
- chili krydda
Det här är en riktigt snabb version på en chutney. Skär nektarinen i små bitar, blanda med fint hackad lök, häll på skvätt olivolja, pytte vinäger. Blanda och smaka av med salt, chili och pressad citron. Det ska bli lite söt/syrligt krämigt.
Recept Gurkskivor med Mynta och Sesamfrön:
- gurka
- hackade mynta blad
- oskalade sesamfrön
- olivolja
- salt
Hyvla gurkan på längden med en mandolin eller osthyvel. Lägg gurkskivorna på ett uppläggningsfat och häll på olivolja, salta och strö över den hackade myntan. Dekorera med aktiverade oskalade sesamfrön.

Lämna ett svar